۷ روش تضمینی برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی

تا به اینجای متن گفتیم که چطور می‌شود زعفران غیر اصل درست کرد. ولی چیزی که اهمیت دارد، طرز تشخیص زعفران اصل است. زیرا همیشه افراد کلاهبردار وجود دارند و هر چه قدر هم مراقب باشید، ممکن است در تله آنها بیفتید. بنابراین، در این بخش 7 روش تضمینی را معرفی می‌کنیم که بدون شک با انجام دادن آنها به شیوه صحیح، متوجه فرق زعفران اصل و تقلبی می‌شوید. این روش‌ها عبارت‌اند از:

1. آب گرم: رنگ واقعی زعفران را در آب گرم کشف کنید!

دو لیوان آب و مقداری کلاله زعفران در آنها

کلاله‌های زعفران را در ظرف کوچکی از آب گرم قرار دهید و حداقل 15 دقیقه صبر کنید. زعفران واقعی آب را کم‌کم زرد می‌کند و این تغییر رنگ ممکن است تا یک ساعت طول بکشد. در ضمن، رشته‌های زعفران رنگ قرمز خود را حفظ می‌کنند. اگر آب بلافاصله تغییر رنگ داد، قرمز شد، رنگ آن تغییر نکرد یا رشته‌های زعفران رنگ خود را از دست دادند، یعنی این ماده اصل نیست. در برخی از مواقع، کلاله سفید می‌شود، که این نشان‌دهنده تقلبی بودن زعفران است؛ زیرا رنگ زعفران اصل سفید نمی‌شود.

2. بو: بوی زعفران اصل را با این روش ساده تشخیص دهید!

بوییدن زعفران راه دیگری برای تشخیص زعفران اصل است. بوی زعفران خالص، شما را یاد عسل و عطر یونجه خشک می‌اندازد. اگر زعفران بوی ماده شیمیایی بدهد، قطعا تقلبی است. زعفران خالص، طعم شیرینی ندارد؛ اما باید بوی آن شیرین باشد.
جالب است بدانید که بوی زعفران قدیمی، تیزتر از زعفران تازه برداشت شده است. از طرفی وقتی تازه برداشت می‌شود، بوی قوی‌تری دارد؛ اما در زمان دم کردن (در طی چند ماه)، به تدریج بوی خود را از دست می‌دهد. بنابراین محصول قدیمی بوی تیزتری دارد و بوی آن قوی یا تلخ نیست.


3. نرمی و خشکی: تست کنید، زعفران اصل خشک و شکننده است

یک کاسه زعفران

یکی از راه‌های تشخیص محصول اصل یا تقلبی، بررسی شکل زعفران اصل است. گاهی ممکن است برای افزایش مقدار وزن و حجم محصول، افراد سودجو آن را کمی مرطوب کنند. در این شرایط، رشته‌های زعفران حالت مرطوب، فشرده و سنگین پیدا می‌کنند. به این ترتیب، زعفران تردی خود را از دست می‌دهد و کمی نرم می‌شود. پس بررسی کنید که رشته‌های زعفران به هم چسبیده‌اند یا خیر. اگر چسبیده و مرطوب باشد، پس محصول اصل نیست.

4. شعله: چگونه زعفران اصل را با شعله شناسایی کنیم؟

یکی راه تشخیص زعفران اصل از تقلبی که شاید کمتر در مورد آن شنیده باشید، استفاده از شعله گازی شهری است. مقدار کمی زعفران را روی شعله یا حرارت قرار دهید. اگر زعفران اصل باشد، رنگ آن بنفش یا نارنجی می‌شود. ولی اگر زعفران به زرد تغییر رنگ داد، بدون شک تقلبی است.

5. کاغذ: آیا زعفران شما رنگدانه‌های واقعی دارد؟

برخی از افراد سودجو برای افزایش وزن کلی، روغن اضافه می‌کنند و در این صورت، زعفران براق‌تر و خوش‌رنگ‌تر می‌شود. معمولا برای تهیه شیرینی پیروک زعفران و کیک گلاب و زعفران، به این رنگ جذاب نیاز دارید. ولی این رنگ همیشه نشان از کیفیت محصول نیست. بنابراین برای اینکه بفهمید این رنگ واقعیست، می‌توانید زعفران را بین چند کاغذ بمالید. اگر روغنی باشد، مطمئنا مقداری روغن روی کاغذ ظاهر می‌شود و ثابت می‌کند که محصول دستکاری شده است.

  • 6. طعم: طعم زعفران اصل را با این روش شناسایی کنید!

دو قاشق و یک کاسه چوبی پر از زعفران

اگر مقداری از زعفران را چشیدید و طعم آن شیرین بود، پس زعفران تقلبی است. برخی افراد به منظور افزایش وزن کلی محصول، ممکن است عسل یا شکر را با اسپری به کلاله زعفران اضافه کنند. زعفران خالص باید طعم خاکی و تلخی داشته باشد. پس اگر زعفران شیرین بود، باید بدانید که اصل نیست.

7. جوش شیرین: زعفران اصل و تقلبی را با جوش شیرین تفکیک کنید!

جوش شیرین و زعفران را در یک لیوان آب مخلوط کنید. اگر مخلوط زرد شد، زعفران اصل است. اگر نه، یعنی متاسفانه زعفران شما تقلبی است.

خرید زعفران اصل از سپهر دانا https://sepehrdana.ir

متاسفانه این روزها، عرضه زعفران غیراصل زیاد شده است. بنابراین توصیه می‌کنیم که این محصول را از مکانی مطمئن و معتبر تهیه کنید. سپهردانا به عنوان یک فروشگاه اینترنتی معتبر، در خدمت شماست. ما زعفران اصل را با کیفیت و ضمانت ارسال می‌کنیم. کافیست یک بار زعفران را از بارجیل بخرید و از اصل بودن آن مطمئن شوید؛ از آن پس با اطمینان خاطر می‌توانید زعفران را از ما بخرید و با خیال راحت مصرف کنید.

چگونه می‌توانم تشخیص دهم که زعفران من اصل است؟

سریع‌ترین راه این است که زعفران را بچشید و اگر تلخ بود، زعفران اصل است؛ اگر زعفران شیرین بود، تقلبی است. استفاده از آب گرم، بررسی بو زعفران و آزمون شعله، از بهترین روش‌های خانگی برای بررسی اصل بودن زعفران هستند.

بهترین آزمون برای تشخیص زعفران اصل چیست؟

بهترین روش برای بررسی زعفران اصل، بو و عطر آن است. زعفران نباید مزه شیرین بدهد و باید تلخ باشد. بعد از آن، می‌توانید از آب گرم استفاده کنید تا مطمئن شوید که زعفران کم‌کم رنگ آب را زرد می‌کند و اصل است.

آیا روش‌های خانگی برای شناسایی زعفران اصل موثر هستند؟

بله؛ اگر روش‌های خانگی را درست انجام دهید، می‌توانید از اصل بودن زعفران مطمئن شوید. استفاده از آب گرم، طعم و بو زعفران و آزمون شعله، از بهترین روش‌های خانگی برای بررسی اصل بودن زعفران هستند.

آیا بو کردن زعفران می‌تواند کمک کند تا اصل بودن آن را تشخیص دهم؟

بله؛ زعفران اصل بوی شیرین دارد و بوی مواد شیمیایی نمی‌دهد. بوی زعفران شما را یاد عسل و یونجه می‌اندازد.

چه تفاوت‌هایی بین زعفران اصل و تقلبی وجود دارد که با چشم قابل مشاهده است؟

کلاله‌های زعفران نباید حالت مرطوب و فشرده داشته باشند. زعفران اصل، خشک و به هم نچسبیده است.

آیا تست حرارتی می‌تواند به شناسایی زعفران اصل کمک کند؟

بله؛ کافیست مقداری زعفران را روی شعله قرار دهید. اگر زعفران اصل باشد، رنگ آن بنفش یا نارنجی می‌شود. ولی اگر زعفران به زرد تغییر رنگ داد، تقلبی است.

چگونه می‌توانم از رنگ زعفران برای تشخیص اصل بودن آن استفاده کنم؟

کلاله‌های زعفران را در ظرف کوچکی از آب گرم قرار دهید و حداقل 15 دقیقه صبر کنید. زعفران واقعی آب را کم‌کم زرد می‌کند. زعفران نباید سریع تغییر رنگ بدهد یا قرمز شود